LA TROBADA DIGITAL EDCAMP JOVES I MUSEUS
diumenge, 21 de març del 2021
En la cultura està el canvi! I ara, a través dels museus podràs promoure petites accions que transformin el futur. Participa a l'#EdcampConjuremnos i comparteix les teves inquietuds i experteses, però sobretot fes-ne propostes #JovesiMuseus
Les institucions culturals es troben en constant recerca i desenvolupament d’accions per apropar el discurs del museu i de les activitats a la població jove, un col·lectiu tan singular i a la vegada tan complex i desafiant. Malauradament, aquests estudis acostumen a realitzar-se analitzant dates i comportaments a partir de les activitats ja existents. Durant l’últim any s’ha organitzat un gran nombre de Webinars on hem vist a les directives i els directius d’aquestes institucions grans i importants parlar sobre les tendències dels joves: què ens interessa i quin paper tenim als museus. Irònicament, no s’ha vist cap persona jove entre els ponents.
Des de sempre han decidit per nosaltres: des del pla d’estudi, oportunitats de treball, la vestimenta, fins a les activitats escolars i de lleure, però poques vegades ens donen la paraula i ens pregunten què volem estudiar nosaltres? Com ho volem fer? Quines activitats ens afavoriran més? Quantes vegades ens han parlat experts dels temes que ens pertoquen als joves, però qui ens ha preguntat al respecte?
Els museus en són conscients d’això i han volgut oferir una aliança, donar la mà perquè els ajudem a crear propostes i solucions de canvi en les temàtiques d’economia, igualtat, educació, sostenibilitat… Per aquest motiu, el museu de l’Empordà, els museus d’Esplugues, el museu del Ferrocarril de Catalunya i el museu del Suro de Palafrugell s’han unit per donar veu als joves, perquè qui millor que nosaltres per opinar sobre com veiem el món i la societat actual. Un acte coordinat per Adhoc Cultura i la col.laboració de Direcció general del Patrimoni Cultural, la Direcció General de Joventut i l’Agència Catalana de la Joventut.
Aquesta proposta de debat té una característica única, es tracta d’una oportunitat de compartir les nostres opinions amb importants institucions que tenen eines i recursos per convertir-les en accions efectives i reals, i poder contribuir en la societat.
Per aquest fet, l’edició Edcamp Joves i Museus fa una crida a tots els joves de Catalunya a participar en una trobada online per donar veu a totes les persones interessades a dir la seva manera d’opinar, compartir experiències i coneixements, denunciar l’incoherent, però sobretot sabent que no ho compartirem en va.
Vols formar part del canvi? Escriu les teves propostes de les temàtiques que voldràs que debatem el 17 d’abril al mur col·laboratiu Padlet! I no oblidis inscriure’t al debat EdCamp Joves i Museus! Si no és ara, quan? INSCRIPCIONS
Natalia Dudina